Een derde van de zwangere vrouwen denkt dat cannabis hun baby niet zal schaden

1124

Een derde van de zwangere vrouwen denkt dat cannabis hun baby niet zal schaden: UBC    DrugsInc.eu Overzicht van zes Amerikaanse onderzoeken wees uit dat artsen de gezondheidsrisico’s van wiet gebruik niet communiceerden. Een derde van de vrouwen gelooft niet dat cannabis hun baby kan schaden, ondanks studies die een hogere kans op bloedarmoede, een laag geboortegewicht en zelfs doodgeborenheid laten zien.

De bevindingen komen uit een recensie gepubliceerd door University of B.C. onderzoekers in de februari-editie van Preventative Medicine.

Onderzoekers keken naar zes Amerikaanse studies en vonden dat sommige vrouwen dachten omdat artsen hun niet meteen vertellen over de risico’s van wiet gebruik tijdens de zwangerschap, er is geen gevaar voor het gebruik ervan.

De beoordeling werd uitgevoerd omdat steeds meer rechtsgebieden cannabisgebruik hebben gelegaliseerd, waaronder Canada en verschillende staten zoals Oregon, Colorado en Washington, waarbij Mexico ook de komende maanden zal legaliseren.

“Ons onderzoek suggereert dat … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron