Doorvoer narcotica via Rotterdamse haven vergt keiharde aanpak

1015

Opiniestuk door Tanya Hoogwerf

Een narcostaat is een staat waar grootschalige productie van en/of handel in narcotica plaatsvindt. Niet echt een geuzennaam of een eervolle vermelding dus, als je als land nationaal en internationaal als zodanig bekend komt te staan.  Toch is dat wel d e twijfelachtige reputatie die Nederland er op dit moment op nahoudt.

Aanleiding daarvoor is o.a. het onderzoek van Europol uit 2017 waar Nederland uit naar voren is gekomen als koploper als het gaat om doorvoer- en productie van drugs. Daarnaast wijzen vooraanstaande criminologen, gemeentebesturen en de landelijke recherche op de ontwrichtende werking van de grootschalige handel in drugs en een hoge urgentie als het gaat om de aanpak van criminele ondermijning.
(lees verder bij bron).

Ga naar Bron