Cel geëist voor grootschalige hennepteelt en witwassen crimineel vermogen

1103

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft twee jaar cel geëist tegen twee mannen uit Breda in verband met grootschalige hennepteelt en witwassen crimineel vermogen. Volgens justitie hebben de 51 en 55-jarige verdachte tussen 2002 en 2014 met de opbrengsten van hennepteelt panden gekocht. In de aangekochte panden werd vervolgens opnieuw wiet gekweekt.

De kwekerijen met honderden planten zijn op verschillende momenten ontdekt in onder andere panden in woonwijken in Breda. Zo zouden 18 locaties in het bezit van de verdachten zijn gekomen.

Katvangers werden gebruikt om huurcontracten op naam te zetten en te doen alsof deze huurder huur betaalde. Zo bleven de twee mannen volgens het OM lange tijd uit beeld van politie en justitie. De rechter doet binnenkort uitspraak. (einde bericht).

Ga naar Bron