‘Amsterdammer van het Jaar’ helpt jongeren uit armere gezinnen vooruit

992

Met overmacht werd hij Amsterdammer van het Jaar: Abdelhamid Idrissi. Voor zijn gratis huiswerkbegeleiding zijn wachtlijsten.

Er vliegt een pen door de aula van het Hervormd Lyceum West in Amsterdam Nieuw-West. Een meisje in capuchontrui raapt het ding op. Ze loopt naar de jongen toe die hem gegooid heeft en smijt de pen geïrriteerd in zijn schoot. Dinsdagmiddag, vier uur, tienerdrama, weten de huiswerkbegeleiders van initiatief Studiezalen. Luchtig: „Oh, dat waait in twee minuten weer over.”

Elke dag van de week stuurt Abdelhamid Idrissi (29), oprichter van Stichting Studiezalen, zijn troepen uit naar scholen verspreid over de stad om huiswerkbegeleiding te bieden aan leerlingen uit het primair en voortgezet onderwijs. Ze helpen bij … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron