Voorlopig nog geen coffeeshop in Westland

1049

In Westland komt voorlopig nog geen zogeheten maatschappelijk georiënteerde coffeeshop. Een motie om daarmee te starten is dinsdagavond door een meerderheid van de gemeenteraad – met 16 stemmen vóór en 21 tegen – verworpen.

De fracties van D66, GroenLinks, PvdA en GemeenteBelang Westland willen alvast ervaring opdoen met zo’n ‘brave’ coffeeshop, omdat de gemeente Westland zich heeft aangemeld voor een op stapel staande landelijke proef. Voorwaarde om aan die proef met legale teelt van wiet deel te nemen, is de aanwezigheid van een coffeeshop waar dan die legaal geteelde wiet kan worden verkocht.

Westland heeft zich al in oktober 2017 aangemeld om te kunnen behoren tot de gemeenten die een experiment met wietteelt gaan houden. Maar de Experimenteerwet die daarvoor de basis moet gaan vormen, is nog niet in kannen en kruiken. Burgemeester Bouke Arends stelde voor om … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron