OM gewraakt in door undercoveragenten opgerolde drugshandel

1097

De correctionele rechtbank van Leuven heeft het openbaar ministerie gewraakt in een internationale drugshandel, die opgerold werd door undercoveragenten. De behandeling werd afgevoerd omdat het parket de elf beklaagden vergat te dagvaarden. Eerder was in deze zaak de rechtbank zelf gewraakt.

Elf personen moesten terechtstaan voor drugshandel met vertakkingen tot bij de Hells Angels in Brazilië. Vanuit café De Hoef in Diest zette de bende een netwerk op voor de verkoop van diverse soorten drugs.

Van cannabis, afkomstig van eigen teelt op plantages in Halen en Maldegem, tot cocaïne, amfetamines en xtc. Tussen januari 2012 en april 2014 brachten ze honderden kilo’s aan de man. Onder hun cliënteel bevonden zich de undercoveragenten Mike en Jack, die opereerden vanuit een hotelkamer in Antwerpen. Dat leidde tot een … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron