Dronkaard vlamt met 80 kilometer per uur door zone 30

998

Mechelen – De politie Mechelen-Willebroek plukte tijdens de weekendcontroles twaalf geïntoxiceerde chauffeurs uit het verkeer. Eén van de betrapte chauffeurs vlamde met 80 kilometer per uur door de Locomotiefstraat waar maximaal 30 mag gereden worden.

De agenten lieten zowel overdag als ’s avonds 1.385 bestuurders blazen. Van de twaalf dronken bestuurders werd bij vier hun rijbewijs onmiddellijk voor vijftien dagen ingetrokken. Een van hen was een snelheidsduivel die de agenten in het oog kregen toen hij plankgas door de Hanswijk de Bercht reed. In de straat geldt een maximumsnelheid van 50, maar de Mechelaar reed er met 100 kilometer per uur. “In de Locomotiefstraat kon hij aan de kant worden gezet, nadat hij in de zone 30 het gaspedaal tot 80 kilometer per uur had ingedrukt. De man had 1,7 promille alcohol in zijn bloed”, zegt woordvoerder Dirk Van de Sande.

Normaal hadden de agenten nog een vijfde rijbewijs ingetrokken van een bestuurder die onder invloed reed van cannabis en amfetamines. Het ging om een hardleerse gebruiker die zelfs geen rijbewijs op zak had. “Snel bleek dat hij door de politierechter in Vilvoorde in 2017 veroordeeld was tot (lees verder bij bron).

Ga naar Bron