Drones in strijd tegen hennepkwekerijen op Tholen

998

PVV-fractievoorzitter Vincent Bosch vraagt de gemeente Tholen om in overleg te gaan met de politie over het inzetten van drones om hennepkwekerijen en drugslabs op te sporen.

Afgelopen week werd bekend dat de gemeente Tholen in de top drie staat van gemeenten in Zeeland met de meeste aantal drugspanden. “Wat de PVV betreft is het schrikbarend en alarmerend dat onze gemeente zich op eenzelfde niveau plaatst als de grotere gemeenten in Zeeland.” Bosch wil dan ook van de burgemeester weten wat zij van deze top drie plaatsing vindt. “Kunt u inzichtelijk maken op welke manieren, naast de – prijzenswaardige – snelle overgang tot sluiting op grond van het Damoclesbeleid, u er bovenop zit? Kunt u ook aangeven waar u op korte termijn nog meer op gaat inzetten?”, vraagt de fractievoorzitter van de Thoolse PVV.

Oplossingen

Bosch stelt onder andere voor om drones in te zetten, maar wil ook camera’s plaatsen in het buitengebied om drugsdumpingen tegen te gaan en om de pakkans van dumpers te vergroten. “Is het mogelijk om meer preventieve acties te organiseren, waarbij de politie met onder meer drugshonden post bij … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron