Op terrein van gezondheid valt nog immense winst te behalen

1028

ANP Het wetenschappelijk tijdschrift The Lancet heeft het ideale dieet gepubliceerd waarmee wij allemaal in 2050 gezond oud kunnen worden. Om te beginnen met onze suikerconsumptie worden beperkt tot 31 gram per dag. Brood, maar dan alleen volkoren: 232 gram. Twee aardappeltjes of cassaveknollen met een maximaal gewicht van 50 gram. Vlees, hooguit 14 gram. Dat andere dierlijke vet – vis – heeft genoeg aan 28 gram. Kip, kalkoen of soortgelijk pluimvee krijgt een grammetje meer: 29.
….
Uiteraard is roken geheel taboe, maar een onderzoek van The New Scientist, waaraan overigens vele jaren is gewerkt, wil op verjaardagen 1 (één) sigaret of 1 (één) sigaar toestaan. Voor wiet of hasj heeft men een uitzondering gemaakt, zij het alleen voor middelbare scholieren: 1 (één) keer blowen in de maand.

(Lees het hele artikel bij de bron).

Ga naar Bron