Fors meer misdrijven met drugs in Gouda

1065

Gouwenaars maken zich steeds vaker schuldig aan bezit, handel en productie van hard- en softdrugs. Het aantal geregistreerde drugsmisdrijven was de afgelopen vijf jaar niet eerder zo hoog. Dat blijkt uit de misdaadcijfers van de politie uit 2018.

Het aantal geregistreerde drugsdelicten steeg vorig jaar met 52 procent naar 58, ten opzichte van 38 in 2017. In de afgelopen vijf jaar was het aantal geregistreerde drugsmisdrijven nog nooit zo hoog. ,,Dit is een zorgelijke ontwikkeling”, zegt Goudse politiechef Ruud van Es. ,,We zien steeds vaker jonge jongens van een jaar of zestien met cocaïne over straat gaan. Dit heeft onze volle aandacht.”

De toename is volgens Van Es mede terug te voeren op de aanpak van ‘hardcore’ woninginbrekers. Dit zijn veelal jonge mannen die voorkomen in de Goudse top 60, een lijst van criminelen die vaker met politie en justitie in aanraking zijn gekomen.

Ander delict

,,Voor een deel betreft het dezelfde jongens. Door onze intensieve aanpak van woninginbraak, gooien deze daders het steeds vaker over een … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron