Ex-directeur Gelderland Events nu veroordeeld om wietkwekerij met 12.500 stekken

1038

GAMEREN – De vroegere directeur van Gelderland Events (71) Eep L. die in 2003 is veroordeeld voor een omkoopschandaal bij de provincie Gelderland, is maandag veroordeeld tot 120 uur werkstraf en 2 maanden voorwaardelijke celstraf. Dit vanwege zijn betrokkenheid bij een grote hennepkwekerij in Gameren.

De politie trof in september 2016 een stekkerij met 12.600 hennepstekjes en 580 moederplanten aan, in een loods aan de Middelkampseweg. Daarbij deed de 71-jarige L. de deur open en waren er ook drie vrouwen die daar waren om voor de planten te zorgen.

Loods

De officier van justitie meende dat de 71-jarige ex-directeur uit het ‘Geldergate’-schandaal de kweek van de planten regelde terwijl zijn Arnhemse medeverdachte van 69 jaar de loods huurde. De aanklager eiste daarvoor 240 uur werkstraf en half jaar voorwaardelijke celstraf voor beiden.

De Arnhemmer zei dat hij de loods had gehuurd voor zijn bedrijfje in zonnepanelen, maar dat hij om … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron