Garagehouder Emmeloord verdacht van handel in harddrugs

1064

Was een garage aan de Landbouwkade in Emmeloord een dekmantel voor een handel in harddrugs? Feit is dat bij de 49-jarige eigenaar van het eenmansbedrijf een aanzienlijke hoeveel verdovende middelen is aangetroffen.

Genoeg om de 25 auto’s in beslag te nemen en te verkopen, laat een woordvoerster van het Openbaar Ministerie (OM) weten. Bij dit zogeheten conservatoir beslag wordt, simpel gezegd, de winst van de verdachte afgepakt. Nog voordat de rechter uitspraak heeft gedaan. Of de waarde van de auto’s de winst van de drugshandel benadert, kan de woordvoerster nog niet zeggen. ,,Het onderzoek loopt nog.’’

Criminele organisatie

De 49-jarige Emmeloorder is voor 90 dagen vastgezet, hij wordt verdacht van handel in drugs en lidmaatschap van een criminele organisatie. Een 43-jarige plaatsgenote zit voor 30 dagen vast. Een derde persoon is na verhoor weer vrijgelaten, meldt de politie. Vorige maand deed de politie een inval bij de garagehouder thuis. Daar werd harddrugs aangetroffen. Vervolgens werd … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron