Wijchen gaat illegale bewoning vakantiepark Wighenerhorst aanpakken

1127

WIJCHEN/ALVERNA – Wijchen gaat de illegale bewoning van de vakantiehuisjes op het Wijchense recreatiepark Wighenerhorst aanpakken. De gemeente greep jarenlang niet in, maar dat gaat dit jaar anders worden.

Wethouder Geert Gerrits wil dat Wighenerhorst, een park met 109 vakantiehuisjes tussen Alverna en het Vennengebied, weer echt een recreatiepark wordt. Hij ziet er niets in om het park op de lange termijn om te toveren tot een soort seniorenwijk, een idee dat sommige huisjeseigenaren wel zien zitten. ,,We creëren geen nieuwe woonwijk. Dat gebeurt alleen bij de bestaande kernen”, zegt hij. Het feit dat alle stenen huisjes er al …

…. Verheijen hecht ook veel waarde aan het checken van de situaties voor hulpdiensten: kunnen brandweer en ambulance wel probleemloos het terrein op en zijn de wegen voldoende begaanbaar? Hij verwacht geen hennepkwekerijen tegen te komen. ,,Maar ik sluit niets op voorhand uit; net als sociale misstanden.” (lees geheel bij bron).

Ga naar Bron