Waarom sigaretten- en drankfabrikanten massaal in wiet stappen

1025

Wiet is populairder dan ooit. De tijd van de obscure koffieshop is al lang voorbij. Tegenwoordig houden niet alleen hippe start-ups zich met het geestverruimende plantje bezig, maar ook grote multinationals in de drank- en tabaksindustrie.

Dat heeft te maken met de legalisering van wiet in Canada en delen van de Verenigde Staten. Enkele voorbeelden van investeerders? Constellation Brands van onder meer Corona betaalde al 4 miljard dollar voor een belang in de Canadese cannabis-start-up Canopy. Sigarettenfabrikant Altria van PhilipMorris USA investeerde twee miljard voor een 45 procent belang in wietbedrijf Cronos. En zij zijn niet de enige. Heinekendochter Lagunitas, InBev en farmaceut Novartis toonden eveneens interesse, schrijft Business Insider.

Farmaceuten, sigaretten- en drankbedrijven, ze hebben ieder zo hun eigen motieven om in de wietbusiness te stappen. Farmaceuten willen uiteraard de boot niet missen als het gaat om medicinaal wietgebruik. Ze zijn druk bezig met patenten op medicijnen met cannabisachtige stoffen.

Nu roken definitief op zijn retour lijkt, is het voor de tabaksindustrie een logische stap om iets anders in hun sigaretten te stoppen. Bovendien … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron