Twintig jaar Lanius: Van hennepspijkerbroek tot rode loper

1045

INTERVIEW Twintig jaar geleden scheidde Claudia Lanius van haar toenmalige echtgenoot en ruilde daarmee hun gemeenschappelijke bedrijf in hennepspijkerbroeken om voor een eigen modebedrijf. Nog in hetzelfde jaar richtte de opgeleide naaister Lanius op. Naar aanleiding van Lanius’ jubileum vertelt Claudia Lanius over een geleidelijke groei als duurzaam modelabel en over de overweging om een collectie voor de rode loper te lanceren.

Het duurzame kledingmerk Lanius wordt geassocieerd met een controversiële plant. Wanneer mensen het woord ‘hennep’ horen, denken ze al snel aan drugs. Weinig weten echter dat het gewas al duizenden jaren voor textiel wordt gebruikt.

“Ik wist niet eens dat het gebruik van hennep al zo’n oude traditie is, en dat het een eenvoudig te recyclen grondstof is die … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron