Slavernij in hennepteelt neemt toe

1058

Slavernij in hennepteelt neemt toe: ‘Als we Vietnamezen aantreffen, weten we dat het foute boel is’

Voor het telen van hennep wordt steeds vaker gebruik gemaakt van slaven. In toenemende mate ontdekt de politie bij het oprollen van een wietkwekerij mensen in het pand die niet eens weten waar ze zijn en daar onder dwang planten verzorgen en wiettoppen moeten knippen. Burgers in Midden-Gelderland worden nu opgeroepen om eerder melding te maken van verdachte situaties.

Dat zegt de Westervoortse burgemeester Arend van Hout, voorzitter van een Gelders samenwerkingsverband van gemeenten, politie, Openbaar Ministerie, Belastingdienst en de Regionale Informatie en Expertise Centra (RIEC) voor georganiseerde criminaliteit.

Cijfers zijn er niet: ,,Maar we treffen bij het oprollen van hennepkwekerijen steeds vaker mensen aan die nauwelijks Nederlands spreken en als slaaf worden gebruikt. Dat is echt schandalig.”

Vaak gaat het om Vietnamezen, zowel mannen en als vrouwen, stelt Van Hout. ,,Als we die aantreffen in een hennepkwekerij, dan weten … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron