Rechter vindt vijf hennepplanten onvoldoende voor huisuitzetting in Apeldoorn

1006

Bernard Kuhnen mag van de rechtbank in zijn woning aan de Zadelmakersdonk blijven wonen. Verhuurder de Woonmensen wil de Apeldoorner uit de woning hebben, omdat hij hennep teelde in de achtertuin. ,,Vijf planten’’, zegt Kuhnen. ,,Bedoeld voor medicinale wiet.’’

Kuhnen heeft een langslepend conflict met de Woonmensen. Sinds hij vier jaar geleden de sleutel van de woning voor het eerst omdraaide was het binnen een paar dagen gedaan met zijn woongenot. ,,Vocht in de muren’’, begint de Apeldoorner een opsomming. ,,Weggezakt isolatiemateriaal. Problemen met dak. Kieren rond de kozijnen. Een vaste kast die niet meer te gebruiken was. Vloeren die bol gingen staan.’’ Op zolder wijst Kuhnen met zijn vinger naar een vochtplek. ,,Daar is het dak al helemaal aangetast. Het is een kwestie van tijd, of het rot door.’’

Ellende
,,Je huis moet je rust bieden’’, vervolgt Kuhnen. ,,Ik heb er alleen maar ellende van gehad.’’ De meeste klachten zijn door de Woonmensen erkend. Maar bijna alle … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron