Oer-Hollands superfood

1196

Superfoods, je kan er niet meer om heen, maar wist je ook dat het niet nodig is deze van de andere kant van de wereld te halen? In ons eigen koude kikkerlandje vind je een breed scala aan verschillende superfoods! Het gebruiken van lokaal voedsel sluit ook weer aan bij een huidige trend, veel beter voor het milieu en je ondersteund de lokale ondernemer.

Wat is superfood?

Op de site van het voedingscentrum staat beschreven dat superfoods een hoog gehalte goede voedingstoffen, antioxidanten en bijbehorende positieve gezondheidseffecten bevatten. Echter zijn de gezondheidseffecten die worden voorspeld tot op heden nog niet voldoende wetenschappelijk bewezen. Maar wat moet je dan wel eten om zo gezond mogelijk te leven? Zo veel mogelijk verschillende groenten en fruit! Hieronder een lijstje met alledaagse superfoods die ook voorkomen in de ‘schijf van vijf’.

Hollandse superfoods

Superfoods hoeven niet perse te bestaan uit exotische producten zoals gojibessen, cacaobonen, chiazaad, hennepzaad, bijenpollen, tarwegras, kokosvet, zeewier en algenextracten. Denk de volgende keer als je in de supermarkt of winkel staat aan producten zoals … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron