Hot in Italië: wietwinkels

1432

Van onze correspondente in Italië  Pauline Valkenet Rome In een smal straatje, midden tussen de eettentjes en cafés van de Romeinse uitgaanswijk San Lorenzo, is een klein jaar geleden een onopvallend winkeltje geopend. Het is een franchise-zaakje van amper vijfentwintig vierkante meter. De smalle winkelruit is zo goed als leeg, waardoor je er zo voorbij zou lopen. Alleen de naam boven de deur trekt klanten naar binnen: Easyjoint.
(zie verder bij bron na opgave emailadres)

Zie ook artikel uit Volkskrant 23 sept 2018:

In Italiaanse winkelstraten walmt de cannabis-light je tegemoet

Ooit was het ondenkbaar een coffeeshop midden in een Italiaanse winkelstraat tegen te komen. Maar inmiddels is het gemeengoed. Sterker nog: in een paar maanden tijd is de Amsterdamse coffeeshop aangeschoven in het rijtje Ierse pub, Chinese afhaal, Amerikaanse hamburgertent en Turkse kebabzaak. Allemaal horecaconcepten die in iedere Italiaanse stad te vinden zijn en … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron

Foto header: wietwinkel ‘Amsterdam’ in Napels