Cannabistablet helpt niet tegen chronische pijn

1007

Cannabistabletten hebben geen effect op pijnbeleving bij patiënten met chronische pijn na een alvleesklierontsteking of buikoperatie. Dat blijkt uit onderzoek aan het Radboudumc in Nijmegen.  De studie onderzocht de pijnstillende effecten van cannabistabletten met de werkzame stof THC op chronische pijn na een alvleesklierontsteking of buikoperatie. THC is de belangrijkste psychoactieve stof uit de cannabisplant. De stof gaat een interactie aan met zenuwcellen die pijnsignalen geleiden, en zou op deze manier pijnstillend kunnen werken.

De patiënten werden ingedeeld in twee groepen. De ene groep kreeg eerst gedurende twee weken een oplopende dosis van het THC-tablet (van driemaal daags 3 mg tot driemaal daags 8 mg), waarna een persoonlijke dosis werd bepaald op basis van bijwerkingen en verdraagzaamheid voor de THC-tabletten. Deze dosis nam de patiënt driemaal daags voor de rest van de 50 dagen durende studie, terwijl … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron