honderden miljoenen verdient BV Nederland aan cannabismarkt

1055

De snelgroeiende cannabisindustrie betekent kassa voor Nederland. Tientallen Nederlandse bedrijven in de tuinbouwsector verdienen ‘honderden miljoenen euro’s’ in deze nieuwe markt, blijkt uit een rondgang van RTL Z. Maar ze praten er liever niet over. “We hebben ook klanten in het Midden-Oosten.” Sinds twee jaar heeft tuinbouw-adviesbureau Delphy uit Bleiswijk een cannabisteam. De drie consultants geven advies over de optimale teelt van cannabis en begeleiden klanten bij het proces.

“Of we nou een stappenplan maken voor chrysanten, tomaten, kamerplanten of voor wietplanten, dat maakt voor ons niet uit”, zegt Jeroen van Buren van Delphy.

Groot aantal klanten
Ook tuinbouwtoeleverancier Ridder Groep heeft vorig jaar ‘een groot aantal klanten’ uit de cannabisindustrie erbij gekregen. “De vraag is enorm. Onze kantoren in Canada en Verenigde Staten houden zich nu primair bezig met de cannabismarkt,” zegt Joost Veenman.

“Het is een mooie kans. Absoluut,” beaamt Henk Verbakel van … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron