Politie arresteert bezoeker theehuis: passanten applaudisseren

1186

De politie heeft zich geliefd gemaakt bij bewoners van de  Gerrit Jan Mulderstraat met een fouilleeractie. Toen agenten een bezoeker van een theehuis in die straat arresteerden, konden ze rekenen op een luid applaus van passanten.
De man werd in de boeien geslagen omdat hij in het bezit was van cocaïne.

Behalve het theehuis konden ook een aantal andere etablissementen rekenen op een bezoekje van de politie. In totaal werden bij de fouilleeractie vier personen aangehouden, onder wie een bezoeker van een café aan de Watergeusstraat met een mes op zak. In één café op het Burgemeester Meineszplein zat iemand met te veel hash op zak.

De politie mag preventief fouilleren in gebieden die zijn aangewezen door de burgemeester. De politie fouilleert a-selectief. Dat betekent dat ze in principe iedereen fouilleert en geen onderscheid kan en mag maken op basis van uiterlijke kenmerken. (einde bericht).

Ga naar Bron