Het grote wietexperiment wordt niet door iedereen geaccepteerd

1040

De overheid is sinds oktober 2017 bezig om een experiment voor legale teelt bij coffeeshops op te zetten. Nu is het plan nog steeds niet rond en twijfelen gemeentes en coffeeshops of ze wel mee willen werken omdat ze bang zijn dat het niet gaat werken.

Het plan wat het ‘’wietexperiment’’ genoemd wordt is door de regering opgezet en zal voor vier jaar in ongeveer 10 gemeentes worden uitgevoerd. Een gemeente waar zich veel coffeeshops bevinden is Tilburg. Bedrijfsleidster Lynn Volwater van The Grass Company in Tilburg is vóór legale teelt maar hoe de overheid het wilt aanpakken staat haar niet echt aan. “Wanneer de overheid gaat zorgen voor de teelt zullen er veel buitenlandse soorten van hasj en wiet verdwijnen. Het assortiment zal dan slinken en onze klanten komen juist voor wat we nu hebben’’. Lynn zou het liever zo willen hebben dat het volledig legaal gemaakt wordt en het niet meer in de zwarte zone ligt. ‘’De kwekers die nu actief zijn staan het best achter de kwaliteit en weten het als de beste’’.

Aan de andere kant van de discussie staat de partij CDA, die hier zwaar op tegen is. Fractievoorzitter van het CDA in Tilburg Marcel van den Hoven zou het liefst morgen nog alle coffeeshops zien verdwijnen. Het wietexperiment zou de criminaliteit moeten verminderen maar dat … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron