Drugs in mega-zaak vermoedelijk uit Colombia

968

19 Jan, 00:01 De pakjes cocaïne met verschillende gewichten in de mega-zaak, zijn gebrandmerkt met verschillende logo’s. Hoofdinspecteur August van Gobbel van de Bestrijdingsdienst Zware Criminaliteit zegt dat er iets meer dan tien verschillende logo’s op de pakjes te zien waren. Op basis van de merktekens is het vermoeden dat de cocaïne uit Colombia komt, zegt de hoofdinspecteur.

Het spul komt Suriname binnen via water, lucht en land; via het zuiden en het westen. Drugsorganisaties in verschillende landen gebruiken deze merktekens om hun ‘spul’ te herkennen en te onderscheiden. Enkele merktekens op de pakjes cocaïne zijn byb en OLX. De pakjes zijn ook op verschillende manieren en in kleuren geseald.

Ook inspecteur 1e klasse Siegfried Starke, hoofd Drugsbestrijding bevestigt de meerdere logo’s, maar noemt geen aantal. Starke leidt het opsporingsonderzoek en legt uit dat de merktekens iets zeggen over de herkomst van de drugs: de organisatie en/of het gebied. Hij laat in het midden of alle logo’s in deze zaak nieuw zijn voor hem. De inspecteur zat eerder bij het BID-team en heeft zoals hij dat … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron