Cannabis als medicijn

1102

Binnen de kruidengeneeskunde is cannabis van oudsher een graag geziene gast, maar zo populair als nu was hij nog nooit. Hoe komt dat? Wat is het verschil tussen CBD en THC-olie? Waar kun je het kopen en wat zijn de bijwerkingen? In dit artikel de antwoorden op de acht meest gestelde vragen over het ‘herontdekte medicijn’, cannabis.

1 Waar komt CBD-olie vandaan? De cannabisplant (of hennep) komt oorspronkelijk uit Azië, maar de plant wordt tegenwoordig op veel plaatsen (illegaal) geteeld. Cannabis is vooral beroemd en berucht vanwege de gedroogde bloemen van de vrouwelijke plant (wiet, marihuana) en vanwege de ingedikte hars van de plant (hasj). Beiden worden gerookt om te ontspannen en of te hallucineren.

Sinds kort kun je overal CBD-olie kopen, dat ook wordt gemaakt van cannabis en wordt gezien als natuurlijk medicijn tegen van alles en nog wat.

2 Wanneer is een plant medicinaal?
Medicinale planten bevatten stoffen die ons in een hoge dosis ziek maken, maar die in kleine dosis nuttig kunnen zijn. Denk aan de papaver die opium maakt en de … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron