Veiligheidsplan richt zich op een prettige en veilige stad

1067

De gemeente legt binnenkort het integrale veiligheidsplan voor aan de gemeenteraad, met het plan voor 2019 tot 2022 moet Dordrecht een stad zijn waarin veilig en prettig kan worden geleefd.

In het plan is aandacht voor onderwerpen die actueel zijn zoals Terrorisme en Cybercrime maar ook voor overlast van verkeer. Het plan wil zich ook richten op criminaliteit die minder zichtbaar is, de aanpak van hennepteelt, fraude, mensenhandel en georganiseerde criminaliteit horen daarbij.

Het beheersen van veiligheidsrisico’s bij evenementen, het spoor en op/langs het water is ook een aandachtspunt.

Het plan is gemaakt met de hulp van gegevens maar vooral door gesprekken met Dordtenaren. De gemeente wil meer praten met inwoners, professionals en veiligheidspartners om erachter te komen wat zij belangrijk vinden. (einde bericht).

Ga naar Bron