Urban exploring bij de druglords in Colombia

1065

In Colombia kun je een paar bijzondere locaties vinden voor Urban Exploring, het fotograferen van verlaten en verboden plaatsen. Verboden zijn de plaatsen niet helemaal; ze zijn bewaakt en eigenlijk verboden voor het publiek. Maar min of meer onofficieel kun je ze bezoeken. Het betreft plekken waar bekende druglords zich ophielden en waarvan het verhaal ging dat er schatten zijn verborgen.

Het landgoed van Carlos Lehder Rivas

Carlos Lehder begon als marihuanadealer en handelaar in gestolen auto’s. Toen hij wegens autodiefstal een gevangenisstraf uitzat in de Verenigde Staten besloot hij cocaïne te gaan smokkelen. Zijn celgenoot was een piloot, die marihuana had gesmokkeld van Mexico naar de VS in een klein vliegtuig. Carlos besloot dit idee toe te passen op cocaïne. Verder besteedde hij naar zeggen vele uren aan het uithoren van zijn medegevangenen over smokkelen, witwassen en wat er nog meer in het vak te pas kwam.

Aldus opgeleid begon hij nadat hij vrijkwam cocaïne te smokkelen. En hij werd rijk. Op een gegeven moment kocht hij zelfs een eiland in het zuiden van de Bahama’s, dat als schakel diende in de smokkelroute.

Lehder werd in 1987 gearresteerd en uitgeleverd aan de Verenigde Staten, waar hij … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron