Oppositie vreest mislukken van wietproef

1127

Er komt een proef met legaal geproduceerde wiet, maar over de opzet van het experiment is onenigheid.
De linkse oppositiepartijen vrezen dat het experiment met door de overheid gereguleerde cannabisteelt een mislukking wordt. De proef is zo beperkt dat die geen bruikbare informatie op kan leveren, denken ze. Maar de ministers Grapperhaus (justitie) en Bruins (medische zorg) blijven positief.

In het regeerakkoord is vastgelegd dat de zogenoemde wietproef er zal komen. Dat was vooral een wens van D66. De ChristenUnie en het CDA zien liever dat alle coffeeshops simpelweg gesloten worden, maar waren bereid tot een compromis: een kleinschalig experiment met ‘staatswiet’ voor coffeeshops. Want alle partijen zijn het er wel over eens dat … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron