Na cannabis investeert Snoop Dogg nu in Zweedse concurrent Adyen

1100

Wat moet Klarna, een Zweeds bedrijf dat aan betaaloplossingen doet voor webshops, nou met een rapboegbeeld als Snoop Dogg? En hoe draagt een commercial als onderstaand bij aan dat doel? Ziet u ons eigen Adyen al in zee gaan met de rapper die zich voor de gelegenheid heeft om laten dopen tot Smoooth Dogg om het doel van vlekkeloze online betalingen nog eens te benadrukken? Nee wij ook niet.
Maar Snoop Dogg, echte naam Calvin Broadus, is ook een bekende angel investor van startups zoals Reddit en het dubieuze maar gestaag groeiende Robinhood. Daarnaast heeft Snoop een eigen investeringsvehikel genaamd Casa Verde Capital waarmee hij eerder vooral geïnvesteerd heeft in bedrijven in de cannabisindustrie zoals wietbezorger Dutchie en farmaceutisch bedrijf Oxford Cannabinoid Technologies. En nu heeft hij een minderheidsbelang in Klarna, dat in 2005 in Stockholm is opgericht en inmiddels samenwerkt met zo’n 100.000 winkeliers in Europa en Noord-Amerika. Het bedrijf werd vorig jaar gewaardeerd op $2,5 miljard. Onlangs nam het Zweedse modehuis H&M ook al een belang in Klarna, waarvoor het ruim €17 miljoen betaalde. Klarna ging op zijn beurt een deel van het betalingsverkeer voor de (web)winkels van H&M verzorgen. Maar had ons eigen Adyen niet ook een deal met H&M? Dat klopt, maar in gesprek met een Zweedse techsite zei Adyenbaas Pieter van der Does in Klarna geen concurrent te zien. ‘Klarna richt zich op consumenten. We richten ons op de verkopers en bouwen geen directe relaties op met de kopers’, aldus Van der Does. Op marketinggebied zijn de verschillen alvast duidelijk. (einde bericht).

Ga naar Bron