Met lange tanden begint Rutte III aan de wietproef

1159

Een Kamermeerderheid maakt de weg vrij voor het wietexperiment. Maar voor drie van de vier coalitiepartijen gaat het niet van harte.
Als ze niet noodgedwongen door het verstandshuwelijk van hun partijen aan elkaar waren verbonden, waren  de Tweede Kamerleden Vera Bergkamp (D66), Madeleine van Toorenburg (CDA) en Stieneke van der Graaf (ChristenUnie) elkaar donderdag  in de haren gevlogen. Als het om softdrugs gaat, zijn ze het bijna nergens over eens. Toch beginnen ze samen aan het experiment met de gereguleerde wietteelt.

‘Ik vind dit drie keer niks’, erkende Van Toorenburg in het debat over de experiment-wet. Het liefst wil zij de coffeeshops sluiten. ‘Maar daar is geen meerderheid voor. Ik vind het stuitend dat dit experiment het gebruik van drugs gaat …

bijschrift foto: Wietkweker James Burton levert al plastic potjes met vijf gram marihuana aan apotheken. Sinds 2003 is er bij de Nederlandse apotheken medicinale wiet verkrijgbaar. Op dinsdag zal een Kamermeerderheid instemmen met een wetsvoorstel dat de weg vrijmaakt voor een experiment met wietteelt onder staatstoezicht. (foto ANP)
(lees verder bij bron).

Ga naar Bron