Hennepkwekerij ontmanteld aan Engelwortel in Oldenzaal

1103

OLDENZAAL – Op last van burgemeester Patrick Welman heeft de politie afgelopen vrijdag een woning aan de Engelwortel afgesloten. In het pand werd die dag een hennepkwekerij ontmanteld, waarbij volgens een buurtbewoner circa 1000 wietplantjes zouden zijn meegenomen.

Een dag nadat huisnummer 8 op slot is gezet door de politie is het opvallend rustig op het woonerf aan de Engelwortel. De aanhouding van de bewoner wekt vooral verbazing in de buurt. Meerdere buren omschrijven de jonge man als een ‘bijzonder aardige en sociale man’. Iemand die zijn tuin altijd netjes hield en niet te beroerd was om mee te helpen als er onkruid moest worden verwijderd. ,,Hij zou dit jaar het fietsuitstapje voor de buurt helpen organiseren”, vertelt een buurtbewoner. ,,Ik denk niet dat dat nog doorgaat.”

De eigenaar van de woning, die op haar vakantie-adres te horen kreeg voor welke illegale activiteiten haar pand aan de Engelwortel was gebruikt, wordt begin volgende week weer terugverwacht in Oldenzaal. Opvallend detail: de woning die … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron