Eral Osmanoglou werkt aan de medicijnen van de toekomst

1092

Interview Al als kind had Eral Osmanoglou al een fascinatie voor eten. Later kwam daar een voorliefde voor de moleculaire kookkunst bij. Nu werkt hij als directeur van Phytonext onder meer aan een natuurlijk geneesmiddel van cannabis, iets wat veel wegheeft van moleculair koken.

Eral Osmanoglou (31) is al zijn hele leven bezig met gezond eten. Als klein jongetje at hij veel te veel als hij de kans kreeg. Dat gebeurde regelmatig: als zijn ouders even niet keken, schoof zijn Grieks-Turkse oma hem zoete lekkernijen toe. Het was hem aan te zien. ‘Nog steeds heb ik wel een beetje overgewicht. Op de middelbare school dacht ik al na over de vraag: hoe kan ik nou lekker blijven eten zonder dat ik aankom?’

Toen Osmanoglou op de middelbare school zat, klom hij in een paar jaar tijd op tot kok in twee restaurants in Alblasserdam, waar hij is opgegroeid, en Gorinchem. Als vervolgstudie overwoog hij economie of iets met management. Maar zijn vader hield hem ervan af. ‘Hij zei: dat is toch niets voor jou? Doe iets met biologie en voeding, daar ben je altijd mee bezig.’

En zo ging Osmanoglou, als enige van zijn klas, naar Wageningen om levensmiddelentechnologie te studeren. ‘Dat is koken op … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron