Wietteler Twijzelerheide hoeft niet te betalen

1116

Een 27-jarige hennepkweker uit Twijzelerheide is door politierechter Chris Beuker veroordeeld tot een werkstraf van 80 uur. De rechter achtte niet bewezen dat de Twijzelerheidster al een keertje had geoogst. En dat scheelde: daardoor hoefde de verdachte geen 16.000 euro te betalen.

De politie dacht wel dat de verdachte een keertje had geoogst, op basis van de in de woning aangetroffen spullen. In bloempotten zaten wortelresten en er lagen gedroogde hennepresten in de woning aan de Bjirkewei. Volgens de verdachte was dat laatste afval van de planten en had hij de spullen tweedehands via Marktplaats gekocht. Daardoor was alles wat hij gebruikte niet meer brandschoon.

De politie kwam na een tip bij de Twijzelerheidster terecht. Na een warmtemeting werd … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron