‘Verdachten lichtten banken op voor tonnen’

1063

Zwolle – In een onderzoek naar zeven verdachten uit Meppel, Steenwijk, Duitsland en Ermelo van onder meer hypotheekfraude, witwassen en drugsteelt wordt nog een verdachte gehoord. Het verzoek om nog een getuige in Letland te horen is donderdag afgewezen. Mogelijke spil in deze omvangrijke strafzaak is een 43-jarige man uit Meppel. Hij wordt samen met een 33-jarige plaatsgenote verdacht van meerdere gevallen van hypotheekfraude. Onder meer met valse werkgeversverklaringen zouden de ING en ABN Amro bank zijn verleid tonnen aan hypotheekleningen te verstrekken.

Hennepkwekerijen
Een van de leningen betrof in pand in IJhorst ter waarde van bijna een half miljoen euro. Een 51-jarige financieel dienstverlener uit Ermelo zou hieraan meegewerkt hebben. Het duo uit Meppel wordt daarnaast verdacht van het hebben van een hennepkwekerij in een woning in Giethoorn. Deze stond in de kelder van het woonhuis van de broer van de hoofdverdachte. Daarnaast zou alleen de man uit Meppel ook in verband zijn gebracht met een hennepkwekerij in Nijensleek.

Vordering van 112.000 euro
Vier andere verdachten uit Steenwijk, Meppel en Duitsland werkten volgens het Openbaar Ministerie ofwel aan de fraude ofwel aan de hennepkweek mee. De zaak loopt … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron