Raad van State: ‘Besluit burgemeester Donders om Yin Yang te sluiten was terecht’

1179

Het besluit van burgemeester Rianne Donders van Roermond om saunaclub Yin Yang voor een jaar te sluiten vanwege drugsvondst na een politie-inval, was terecht genomen. Dat oordeelt de Raad van State. Wat de uitspraak nu concreet betekent voor Yin Yang is nog onduidelijk. De club is, vanwege de lopende juridische procedures, tot op heden niet dichtgegaan.

De uitspraak van de Raad van State is opvallend omdat de gemeente Roermond eerder van de rechtbank nog in het ongelijk werd gesteld. Bij de inval, in november 2016, werden 2,55 gram cocaïne, 16 xtc-pillen en 4,5 gram softdrugs aangetroffen. Meer dan een gebruikershoeveelheid en dus oordeelde burgemeester Donders op basis van de Wet Damocles dat de saunaclub twaalf maanden op slot moest.

Rechtbank

Yin Yang was het daar niet mee eens en tekenden succesvol beroep aan. De rechtbank in Roermond oordeelde dat het besluit van Donders niet goed genoeg was onderbouwd. Er stonden tegenstrijdigheden in de processen-verbaal. Zo lagen de xtc-pillen eerst … (lees verder bij bron).

https://www.limburger.nl/cnt/dmf20190116_00088342/raad-van-state-besluit-burgemeester-donders-om-yin-yang-te-sluiten-was-terecht