‘OM heeft veel te grote broek aangetrokken in wietzaak’

1139

Meer dan tien verdachten werden op 4 maart 2014 opgepakt voor jarenlange grootschalige handel in hennep vanuit Assen, wapenbezit, witwassen en het vormen van een criminele organisatie.

De mannen waren volgens het Openbaar Ministerie de kopstukken in de Noord-Nederlandse hennepwereld. Woensdag, vijf jaar later, staan vijf verdachten voor de rechter. Van de oorspronkelijke zaak is weinig over.

Hoofdverdachte Mehmet K. (55) uit Assen staat weliswaar terecht voor het verkopen van 74 kilo wiet in Nederland en de export van 27 kilo naar Duitsland; Het staat in schril contrast met waar hij aanvankelijk van verdacht werd. Het OM ging er in 2014 nog vanuit dat K., zijn broer en nog zeven andere mannen van Turkse komaf al vijf jaar in hennep handelden en er maandelijks een ton mee verdienden.

Onduidelijkheid
De groep gebruikte een growshop aan de Nijverheidsweg in Assen als dekmantel. Die was gevestigd in een loods van

https://assen.nieuws.nl/knipsels/29817/om-heeft-veel-te-grote-broek-aangetrokken-in-wietzaak/