Anonieme tip leidt naar wietkwekerij

1102

Op basis van een tip is in de Thorbeckestraat in de Vlaardingse Marktbuurt een hennepkwekerij ontmanteld door de gemeente en de politie. Er is een verdachte aangehouden.

De politie heeft samen met Stedin naar aanleiding van een anonieme melding een onderzoek gestart. De melder zag personen met vloeistoffen, potten en apparatuur de woning binnen gaan. Ook was er sprake van geluids- en stankoverlast. Er zijn 24 lampen en 458 hennepplanten verwijderd.

De gemeente Vlaardingen heeft opdracht gegeven voor de ontmanteling van de hennepkwekerij. Na de ontmanteling is de gebruikte apparatuur ter plaatse vernietigd. Er was sprake van stroomdiefstal. De ontmantelingskosten worden op de dader(s) verhaald.
De ontmanteling is onderdeel van de bestuurlijke aanpak hennepteelt, die sinds 1 januari 2009 actief is om overlast van hennepkwekerijen te bestrijden. De gemeente Vlaardingen werkt samen met politie, Stedin en woningcorporaties aan het bestrijden van

https://www.schiedamsnieuws.nl/anonieme-tip-leidt-naar-wietkwekerij-vlaardingen/