„Amsterdam, stad waar alles kan. Willen we dat?”

1038

Signalen van overlast op de Wallen in Amsterdam kloppen, ervoer ombudsman Arre Zuurmond aan den lijve. „Als ik ondernemers aansprak die hun vuilnis op straat dumpten, kreeg ik scheldwoorden naar mijn hoofd.” „Een wetteloze stedelijke jungle.” Zo omschrijft Arre Zuurmond het centrum van Amsterdam met de Wallen als internationaal vermaarde trekpleister. De gemeentelijke ombudsman voor Amsterdam woonde vier maanden lang, vijf nachten per week –van eind juli tot begin december– in de rosse buurt. Zuurmond wilde onderzoeken of de signalen van overlast die hij kreeg ook daadwerkelijk kloppen.

Dat is het geval, staat in zijn eindrapport: de binnenstad van Amsterdam is een gebied met een overvloed aan toeristen, straatvuil, (drugs)overlast en rondzwervende dak- en thuislozen. (lees verder bij bron)

https://www.rd.nl/vandaag/binnenland/amsterdam-stad-waar-alles-kan-willen-we-dat-1.1541124