95 gram hennep? Dan moet een gezin van vijf waarschijnlijk verhuizen

1191

95 gram hennep in huis? Dan moet een gezin van vijf waarschijnlijk verhuizen Moet een gezin met vijf kinderen werkelijk verhuizen wegens 95 gram hennep? Daarover moet de rechter deze maand oordelen. Volgens de woningcorporatie en de gemeente Almelo is een gedwongen verhuizing onvermijdelijk. ‘We hebben een zero tolerance beleid’, zegt de woningcorporatie. ‘Je straft onschuldige kinderen voor een misstap van een familielid’, reageert de huisarts.

Wat is er aan de hand?
Wat is er aan de hand?
Deze week berichtte dagblad Tubantia over het gezin van Marloes (gefingeerde naam). Zij dreigt samen met haar gezin van vijf kinderen uit huis te worden gezet. Begin deze week deed haar huisarts een uitzonderlijke oproep om ‘dit drama dat zich anders stilzwijgend voltrekt’ te voorkomen.

Woningcorporatie Beter Wonen stelt dat het niet anders kan: iedere huurder heeft een huurovereenkomst

https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/95-gram-hennep-dan-moet-een-gezin-van-vijf-waarschijnlijk-verhuizen~b6a69010/