22 leden van ‘Bende van Linkeroever’ riskeren tot 6 jaar cel

1080

Het openbaar ministerie heeft vandaag celstraffen van 12 maanden tot 6 jaar gevorderd voor 22 leden van de ‘Bende van Linkeroever’. Die verdiende duizenden euro’s per dag door op grote schaal cannabis en hasj te dealen. De procureur wil de opbrengst van hun handel, becijferd op vele honderdduizenden euro’s, verbeurdverklaard zien.

De drugsbende kwam op 1 juli 2016 in het vizier van de politie. Betrapte drugsklanten zeiden dat ze bij de ‘Fransman’ gekocht hadden, waarna het onderzoek de codenaam ‘The French Connection’ kreeg, naar de misdaadfilm uit 1971 met acteur Gene Hackman. Er werden telefoongesprekken afgeluisterd en er volgden observaties.

Daaruit bleek volgens de procureur dat de organisatie geleid werd door Tarik A.H. en zijn rechterhand Samir B.H., voor wie respectievelijk zes en vier jaar cel werd geëist. Ze hadden twee uitvalbasissen in de … (lees verder bij bron).

Ga naar Bron