Wietteler: ‘Ik haalde spulletjes van Marktplaats’

1181

LEEUWARDEN – In zijn woning aan de Bjirkewei in Twijzelerheide had een 27-jarige inwoner van die plaats een hennepkwekerij gebouwd. ‘Voor een extra zakcentje’, zei de man woensdag tegen rechter Chris Beuker. Dat zakcentje kwam er niet, volgens hem zou het hem alleen maar geld hebben gekost. Op basis van wat men in de woning aantrof concludeerde de politie dat de Twijzelerheidster minimaal eenmaal geoogst moest hebben, voor de inval op 30 mei vorig jaar.

Wortelresten
Die conclusie baseerde de politie op de gebruikte kweekspullen en de gedroogde hennepresten die in de kweekruimte werden gevonden. Er stonden potten met kalkresten en wortelresten van hennepplanten en een zogeheten filterdoek was sterk vervuild. Dat kwam volgens de Twijzelerheidster omdat hij alles tweedehands via Marktplaats had gekocht. ‘Voor 500 euro’, had hij tegen de politie gezegd.

16.000 euro

16.000 euro
Vervolgens had hij zonder hulp van buitenaf de kwekerij gebouwd en ingericht. Zelf dacht hij dat er 135 wietplanten stonden, de politie telde 154 planten. Uitgaande van een eerdere oogst zou de man volgens de berekening van de politie ruim 16.000 euro moeten … (lees verder bij bron)

Bron: https://www.waldnet.nl/wn/nieuws/60429/Wietteler:_%E2%80%98Ik_haalde_spulletjes_van_Marktplaats%E2%80%99.html