Burgemeester Berkelland: ‘Criminaliteit is niet iets van de grote stad’

1190

REKKEN – Politiek Den Haag moet met een oplossing komen voor het probleem rondom opruimkosten van drugsafval. Momenteel is het zo dat die kosten worden verhaald op de grondeigenaar, terwijl die er lang niet altijd mee te maken heeft.

Dat zei burgemeester Joost van Oostrum maandagavond in Rekken, op een avond over ondermijning. Hij gaf aan dat er momenteel gelobbyd wordt om hier iets aan te doen. De provincie Gelderland besloot een dag later vijftig procent van de kosten te subsidiëren, in afwachting van een regeling van het rijk.

Een gouden tip over een mogelijke hennepplantage of drugslab kreeg Van Oostrum niet in Rekken. „Maar daar was de avond ook niet voor bedoeld. Het ging om … (lees verder bij bron).

https://www.destentor.nl/achterhoek/burgemeester-berkelland-criminaliteit-is-niet-iets-van-de-grote-stad~abccb6b6/