Zeven leerlingen wegens drugsgebruik van school gestuurd

1122

ZIERIKZEE – Zeven leerlingen van de Pontes Pieter Zeeman in Zierikzee zijn van school gestuurd. De jongens in de leeftijd van 14 tot 17 jaar gingen zich volgens rector Peter van der Gaag te buiten aan gebruik van softdrugs.

De groep hield zich niet meer aan het gezag op school en was ook intimiderend naar andere leerlingen, verklaart Van der Gaag de zware ordemaatregel. De school heeft er voor gezorgd dat de jongeren worden opgevangen binnen het hulpcircuit en via een andere weg ook aan een diploma kunnen worden geholpen.

Met de maatregel heeft de Pieter Zeeman een duidelijke grens getrokken van de tolerantie binnen de school, geeft Van der Gaag aan. ,,In die zin is dit is een trendbreuk. We geven hiermee een duidelijk signaal, ook naar anderen toe, dat we dergelijk gedrag niet meer gedogen.”

Dealen

De rector zegt geen keihard bewijs te hebben dat de jongeren binnen school ook handelden in drugs. ,,Wel dat ze het aan elkaar doorgaven en zo, maar ik kan niet zeggen of ze daar … (lees verder bij bron).

Bron: https://www.pzc.nl/schouwen-duiveland/pieter-zeeman-stuurt-zeven-leerlingen-van-school-wegens-drugsgebruik~a011e809/