Vrijspraak na onvolledig onderzoek bij hennepplantage in Almelo

1221

ALMELO – De politie heeft steken laten vallen in het onderzoek naar een hennepplantage in een voormalig restaurant in Almelo, volgens de rechtbank. Gevolg: vrijspraak voor vier verdachten.

Het gaat om voormalig Chinees-Indisch restaurant New Pagode aan de Ootmarsumsestraat 186. Op 5 april 2016 ontdekte de politie er een plantage met 1488 hennepplanten. Na een tip werd er poolshoogte genomen. „Buren zagen drie personen over het dak lopen. Eerder was er bij het pand een positieve warmtemeting’’, vertelt officier van justitie M.S. De Waard, deze dinsdagmorgen tijdens de zitting bij de Almelose rechtbank.

Bij de inval werden in China geboren Minghua L. (33), Engin L (32) en Jia W. (26) aangehouden. Zij staan als verdachten terecht, maar zijn niet op komen dagen. De reden van hun afwezigheid is niet bekend bij de rechtbank. Niettemin wordt de zaak behandeld. De officier van justitie vertelt dat Engin L. en zijn partner Jia W. in Spanje woonden en tijdens politieverhoor hebben verklaard dat ze niets met de hennepplantage te maken hadden. „Ze vertelden dat ze net een dag in Nederland waren. Ze waren hier gekomen om bloemen te bekijken.” Ofschoon de verklaringen … (lees verder bij bron).

Bron: https://www.ad.nl/almelo/vrijspraak-na-onvolledig-onderzoek-bij-hennepplantage-in-almelo~a4389d5e/