Schrijver Michael Pollan over de nieuwe psychedelica

1108

De journalist legt je haarfijn uit waarom trippen op lsd of truffels je een beter mens kan maken.

Vijf jaar geleden overkwam me iets eigenaardigs. Tijdens een lsd-trip begon ik me af te vragen waarom ik eigenlijk ook weer tabak rookte. De gedachtenstroom die daarop volgde was een aaneenschakeling van ogenschijnlijke clichés die eindigde in een verrassing. Mijn diepe inzichten: roken is ongezond, het effect van de ‘drug’ nicotine vind ik eigenlijk helemaal niet boeiend, en de meeste peuken die ik rookte waren dus eerder een achteloos tijdverdrijf omdat ik even een pauze nodig had, dan een daadwerkelijke leuke ervaring.

Op dat moment, middenin die psychedelische trip, besloot ik te stoppen en het voelde direct alsof ik een schakelaar in mijn brein had omgezet. Alsof ik dankzij lsd opeens mijn eigen persoonlijke grondwetten kon herschrijven. Zonder wekenlange therapie, zonder er een boek over te lezen, zonder nicotinepleisters.

Het ging me niet héél gemakkelijk af om op internet te zetten dat ik een psychedelische trip had begaan. Maar tijden zijn veranderd. Boeken over psychedelica halen de … (lees verder bij bron).

Bron: https://www.vice.com/nl/article/wj3vg9/we-spraken-schrijver-michael-pollan-over-de-nieuwe-psychedelische-golf