Vier ton van huurder met wietplantages

1202

Het Leerdamse echtpaar Emck eist een schadevergoeding van ruim vier ton van de voormalige huurder van hun pand aan de Hoogstraat. Dat brandde anderhalf jaar geleden volledig af. Komende week staat de oud-huurder, die in het pand twee wietplantages runde, voor de rechter.

De man wordt onder meer ‘brand door schuld’ ten laste gelegd, zegt Alex Vooren van de stichting Bestrijding Woonbranden en Hennepteelt (SBWH), die de belangen van Klara en Piet Emck voor een deel behartigt. ,,Als hij daarvoor veroordeeld wordt, betekent het dat hij aansprakelijk én schadeplichtig is.”

De brand moest in juni 2017 door honderd brandweerlieden worden bestreden, om te voorkomen dat het vuur zou overslaan naar andere historische panden in de Hoogstraat. Vermoedelijk ontstond de brand in de meterkast. De huurder tapte illegaal stroom af voor de twee na de brand ontdekte hennepkwekerijen, waarvan ,,, (lees verder bij bron).

Bron: https://www.ad.nl/rivierenland/leerdams-echtpaar-eist-vier-ton-van-huurder-die-wietplantages-runde-in-pand-aan-hoogstraat~a7f76fff/