Hennep: Het Geschenk van de Goden

1189

Bij hennep denken de meesten van ons aan wiet, hasj en trippen. Logisch, we zijn de afgelopen 100 jaar geconditioneerd door overheden die ons willen laten geloven dat het heel erg eng en gevaarlijk spul is. Wat niet bekend is dat de hennep plant in het begin van de vorige eeuw planmatig in een zwartboek is geplaatst ten faveure van de katoen industrie en vooral van de petrochemische industrie.

In de jaren 1800 werd er in de VS een groot aantal producten vervaardigd uit de hennep plant: kleding, geneesmiddelen, bouwmaterialen, verpakking, tapijt, voedsel, dranken, papier voor de kranten & tijdschriftenindustrie, verpakkingsmateriaal, papiergeld en zelfs niet vervuilende brandstof. Hennepzaad werd ook gebruikt als het primaire voer voor vee en huisdieren. Hennepzaad kan ook worden fijngemalen tot melk, kaas, gebak, koekjes, brood, hamburgers, pap, pasta, pannenkoeken, muffins, bloem, ijs, een tofu soort wrongel, of zelfs worden geroosterd en in zijn geheel gegeten.

De lijst van producten die heden ten dage van deze plant gemaakt kunnen worden is lang en gaat tot 50.000 (!) toepassingen. De mogelijkheden van deze duurzame en gemakkelijk te kweken plant zijn dus vrijwel eindeloos. Het lijkt wel een wonderplant, ook als je bedenkt dat de plant slechts 90 dagen nodig heeft om tot wasdom te komen terwijl de bomen voor de houtindustrie pas na 30 jaar gekapt kunnen worden. Bovendien heeft een hectare hennep heeft een driemaal grotere opbrengst dan een hectare bos en het is ook nog eens een bodem verbeteraar. De plant heeft geen pesticiden en bestrijdingsmiddelen nodig om zich te beschermen tegen onvriendelijke beestjes. Hennep is de langste, sterkste en duurzaamste vezel uit de natuur en als stof is het zachter, meer isolerend, meer absorberend, beter ademend en langer houdbaar dan katoen.

Alles wat gemaakt kan worden van hout of plastic kan gemaakt worden van hennep en is volledig biologisch afbreekbaar.

Het eerste Model-T van Henry Ford is gebouwd van hennep en de motor liep op hennep! Ford bezat zijn eigen hennepvelden. Porsche produceert … (lees verder bij bron).

Bron: http://www.inenomootmarsum.nl/hennep-het-geschenk-van-de-goden/