Pronkende drugsdealer riskeert drie jaar cel

1132

Pronkende drugsdealer riskeert drie jaar cel. Een jaar geleden pronkte Fitim B. met zijn centen op sociale media. Vandaag presenteerde de openbare aanklager hem de rekening voor zijn deelname aan drugshandel: een strafeis van 40 maanden cel en een boete van 24.000 euro. De man ontkent  dat hij ooit drugs heeft verkocht.

Pronkende drugsdealer riskeert drie jaar cel

Het Drugsondersteuningsteam van de Antwerpse politie rolde de Albanese bende in april 2018 op. De mannen opereerden vanuit een appartement in de Jezusstraat, een zijstraat van de Meir.

Daar werd een halve kg cocaïne, 600 gram marihuana en een drukpers om de drugs in zakjes te verpakken, aangetroffen.  Bij de huiszoekingen werd 33.600 euro in beslag genomen.

Volgens de openbare aanklager waren er verschillende dealers die de Jezusstraat als opslagplaats gebruikten. Hij vorderde straffen van 15 tot 3 jaar. Voor de hoofdverdachte  Fitim B. vorderde hij 40 maanden.

Fitim B. ontkent echter. Hij had wel een sleutel van het appartement in de Jezusstraat en was er eens binnengeweest. Zo kwam zijn vingerafdruk op de drukpers terecht. Maar drugs verkopen had hij nooit gedaan.

Pronkende drugsdealer riskeert drie jaar cel

“Mijn cliënt is een amateur”

Ook andere verdachten hielden hun onschuld vol. Zo was er Adhurim H. die door klanten was aangeduid als hun drugsleverancier. De man vroeg de vrijspraak, zodat hij vanaf eind januari aan de slag kon als technieker bij Proximus.  Hij zou binnenkort zijn contract mogen tekenen.

Eén van de jongere verdachten, Lavdim B. (21,) had zijn aandeel in het drugsdealen wel bekend. Hij vroeg een werkstraf. “Mijn cliënt is een amateur.  Zijn studies ‘Internationaal Ondernemen’ wilden niet lukken, dus dacht hij