Eis: lange celstraf na handel in Marokkaanse drugs vanuit Utrecht

1328

Marco Gerling  Laatste update: 14:01 

Drie mannen uit Utrecht en Doorn staan vandaag terecht voor grootschalige drugshandel, witwassen en verboden wapenbezit. De zaak kwam aan het rollen toen bijna twee jaar geleden in een loods in Odijk na een tip 3400 kilo hasj en bijna 5 kilo MDMA voor de productie van xtc werd aangetroffen.

De officier eiste 8 jaar cel tegen de afwezige Mohamed H. De andere verdachten Abdelkader R. en Sebastiaan S. hoorden respectievelijk 6 jaar en 30 maanden cel (waarvan 6 voorwaardelijk) tegen zich eisen.

De 43-jarige Sebastiaan S. en Abdelkader R. (55) komen uit Utrecht. De 56-jarige Mohamed H. komt uit Doorn. Tijdens de behandeling van de zaak ontbrak die laatste; hij is voortvluchtig. Ook was geen advocaat voor hem op aanwezig bij de zitting.

Volgens het Openbaar Ministerie vormden de drie samen een criminele organisatie, met als oogmerk veel geld verdienen met drugs die vanuit Marokko het land in kwam. De topman van de organisatie zou in Marokko zitten en luisteren naar de bijnamen ‘Toppie’ en ‘Rashid’. Maar wie achter die namen schuilgaat heeft het OM niet kunnen achterhalen.

Wel is volgens de officier van justitie duidelijk dat de jeugdvrienden Abdelkader R. en … (zie verder de bron).

Bron: https://www.gelderlander.nl/utrecht/twee-van-drie-verdachten-drugszaak-slachtoffer-van-aanslagen~a97a3ae4/