Kilo’s hennep gevonden in het huis van ouders van Yuri van Gelder

1170

De politie heeft vanmiddag, volgens ooggetuigen, 2,4 kilo gedroogde henneptoppen gevonden in het huis van de ouders van turner Yuri van Gelder in Waalwijk. De politie bevestigt alleen dat er op een adres aan de Ds. Louwe Kooymanslaan in Waalwijk hennep is gevonden. Volgens een ooggetuige die erbij was, gaat het om het adres van de ouders van de topturner.

De gedroogde wiet lag er opgeslagen. Er was geen sprake van een hennepkwekerij. Er is niemand aangehouden. De drugs zijn in beslag genomen. In een andere woning in dezelfde straat werd een hennepkwekerij aangetroffen, zonder planten.

Volgens de politie beslist de officier van justitie over een eventuele straf. De kans dat er een straf komt, is groot. 2,4 kilo in bezit hebben is genoeg om een strafbaar feit te plegen. Een coffeeshop mag volgens de Nederlandse wet 500 gram in voorraad hebben. Onduidelijk is of de bewoners van het adres aan de Ds. Louwe Kooymanslaan thuis waren. ‘s Avonds deed de vader van Yuri wel … (lees verder bij bron).

Bron: https://www.ad.nl/binnenland/kilo-s-hennep-gevonden-in-het-huis-van-ouders-van-yuri-van-gelder~a75da389/